Pristresky_a_pozemkove_upravy_01.jpg

Prístrešky a pozemkové úpravy pri rodinnom dome

Zámer našich zákazníkov bola optimalizácia priestorov okolo domu na rôzne účely a refresh domu a pozemku.

Stav

štúdia,realizácia

Autor

Martin Medlen

Miesto

Malinovo

Zámer

Priestory okolo domu sa majú zmodernizovať na tieto účely: pred vjazdom do domu vytvoriť kryté stánie pre dve autá, pred vstupom do domu prestavať existujúci prístrešok, pri dome umiestniť okrasnú pergolu ako letnú obývačku a za domom v záhrade prestavať existujúcu letnú kuchyňu a zariadiť ju exteriérovým vstavaným nábytkom s grilom.

Minimalistický charakter s ľudskou tvárou

Po niekoľkých overovacích variantoch na prístrešky zvíťazilo riešenie, kde dominujú dva trvanlivé, ušlachtilé a kontrastné materiály. Nerez slúži ako hlavný konštrukčný materiál a drevo ako doplnkový nosný. Hlavnou témou boli tvary prístreškov, ktoré nemajú existujúcemu domu konkurovať, ale vytvoriť akcenty tj. s mierou dotvoriť priestory naokolo. Správnou voľbou sa nám preto javili rovnaké, racionálne a hranaté formy na každý prístrešok. Držali sme sa hesla „menej je viac“.

Dom a pozemok

Dobrou myšlienkou zákazníkov bolo zachovať kamenný obklad na dome a plote. Zmenili sa len farby omietok. Spevnené plochy sú riešené veľkoformátovou dlažbou, ktorá je ukladaná klasicky so špárami alebo do štrkového lôžka. Pôdorysné členenie pozemku je opäť racionálne, v duchu celkového charakteru.

Pôvodný stav

Pôdorys návrhu 

Vizualizácie


Zaujal Vás tento projekt?

V prípade záujmu o nezáväznú konzultáciu alebo cenovú ponuku za naše služby nás kontaktujte.

Opýtať sa teraz >

Podobné projekty

Všetky projekty >